Karakutu
Karakutu.Com - Kültür Sanat
Ana sayfa
Galeri
Gazete Oku
Haberler
Karakutu Tv
Forum
Ekart
Ana Konular
Arşiv
Sinema
Müzik
Medya Rehberi
Sesli Kitap
Kitap Tahlili
Metin Listesi
Metin Hali
Üye Paneli
Üye Günlüğü
Özel Mesaj
Metin Gönderme
Tavsiye Edin
Künye
İletişim

Arama

Google Arama

Reklam

Reklam

Facebook

Forum Son Başlıklar

'nöbet' geçirmek
 Vesayet Kötüdür:Hep vesayet altındaydık, demokratik olmadık!
 PAKİSTAN
 Bir Sarmaşık Olsaydım
 ARABESK ŞARKILARIN TAHLİL DENEMESİ
 Akira Kurosawa
 Düşleten Müzikler
 Mokhtabad
 Yol Arkadaşım
 öteki ile beriki
 Yazamıyorum artık.....
 şiirin anatomisi.. ve kötü şiir
 Kim dost kim düşman?
 Bölünük Ülke
 Korsan Devlet’e Dur! Demeliydik
 Sayın Baykal’ın istifası ardından CHP’de yaşanan gelişmeler
 Lars Von Trier
 Yaşı/yorum
 MUTLULUK
 KEMAL TAHİR VE MARKSİZM

Karakutu.com-Kültür Sanat Forumu

Karakutu - RSS - Alexa

Karakutu.com - Twitter Sayfası
Alexa - Karakutu internet gezgini
Destekliyoruz - siz de destek olun!

Karakutu Site RSS
Karakutu Haber RSS
Karakutu TV RSS
Karakutu Forum RSS

Giriş Sayfanız Yapın
Favorilere Ekle!
İletişim Formu

Önemli Linkler
Tüm gazeteler
TRT
Sabah
Hürriyet
Milliyet
Radikal
Taraf
BBC Türkçe
İngilizce Dersler
DW-World Türkçe
VOA Türkçe
Google
Zoque
Karakutu.org

Karakutu.com-Kültür Sanat: Karakutu Forum

Mar Adentro "İçimdeki Deniz"

Mar Adentro "İçimdeki Deniz"

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Karakutu Forum Ana Sayfası -> Yabancı Filmler
Yazar Mesaj
detay
KARAKUTU YAZARI

MesajTarih: Sal Şub 09, 2010 9:37 am    Mesaj konusu: Mar Adentro "İçimdeki Deniz" Alıntıyla Cevap Ver

Yaşamamayı seçmeye hakkım var mı? İntihar mı, hayır o değil, 30 yıla yakın bir zamandır felçli olan bir adamın hikayesi. Ötenazinin meşruiyyeti ince ince tartışıldığı gibi yatağa bağlı ve kafası haricinde hiçbir yerini kımıldatamayan bir adamın aşık olmaya hakkı olup olmadığı, dahası böyle bir adama aşık olunup olunamayacağı yoğun bir şekilde işlenmiş. Ramon'un yaşamayı veya yaşamamayı seçme konusunda kendisi gibi felçli papazla yaptığı konuşma ilginç.

Kişi aklı başında bir şekilde "ölmeye hakkım var, bunu her şeyden çok istiyorum, her an her saniye zaten ölüyorum" diyorsa biri karşısına geçip "hayat yaşanmaya değer" diyebilir mi? Kanunlar buna "insan yaşamına saygı" diyebilir mi? İnsan yaşamına her ne surette olursa olsun saygı mı yoksa saygın bir yaşam (veyahut da ölüm) mı?

Kısacası sarsıcı bir film, bu konuları öyle ajite ederek filan da anlatmıyor, felçli adamın gülümsemesi eşliğinde derin bir burukluk...ben çok beğendim. Hele Javier Bardem...
Başa dön
sabandal
KARAKUTU YAZARI

MesajTarih: Sal Şub 09, 2010 6:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sayın detay.. bu filmi sevdiyseniz KELEBEK VE DALGIÇ adlı filmi de mutlaka izlemelisiniz, fazlası var eksiği yok bence;Julian Schnabel’e Cannes Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü getiren “Dalgıç ve Kelebek / Le scaphandre et le papillon”, Elle dergisi editörü Jean-Dominique Bauby’nin gerçek yaşam hikâyesinden yola çıkarak yazdığı ve Türkçe’ye de çevrilen kitaptan uyarlandı. Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 43 yaşında sol gözünün görme yetisi hariç bütün bedensel fonksiyonlarını yitiren Jean-Dominique Bauby hayatı zihninde yaşamaya başlar ve dış dünyayla bağını sol gözü aracılığıyla kurar. Jean-Dominique Bauby’yi son dönemde adını sıkça duyuran Fransız aktör Mathieu Amalric canlandırıyor.. Tıpkı J.Bardem gibi harika oynamış.
Başa dön
detay
KARAKUTU YAZARI

MesajTarih: Sal Şub 09, 2010 6:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Siz çok yaşayın sn.Sabandal, Kelebek ve Dalgıç filmini izledim, bu filmi izlerken o geçti aklımdan daha dün, onu izlerken "adama bu eziyeti yapmayın yahu" dediğimi hatırlıyorum, Ramon'un ise yaşamasını istedim, gülüyordu çünkü...Dediğiniz gibi oradaki oyunculuk da çok sağlamdı.
Başa dön
Beau
Hiç

MesajTarih: Sal Şub 09, 2010 7:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

''Kelebek ve Dalgıç''

Filmini ben de izledim,gerçekten muhteşem bir oyunculuk sergilenmişti.

Ve yaşamak ,ne olursan ol mücadeleye devam et...
Başa dön
detay
KARAKUTU YAZARI

MesajTarih: Sal Şub 09, 2010 7:44 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Papaz-Ramon, dostum. Bir hayatı yok eden özgürlük, özgürlük değildir.

Ramon- Ve özgürlüğü yok eden bir yaşam da, yaşam değildir.

Temsil ettiğiniz kurum, idam cezasını kabul etmiş ve bunu yüzyıllar boyunca, onun
istediği şekilde düşünmeyenlere büyük bir keyifle uygulamışken, sizin benim yaşamımla
bu kadar ilgileniyor olmanız beni oldukça şaşırtıyor.
Başa dön
detay
KARAKUTU YAZARI

MesajTarih: Sal Şub 09, 2010 7:50 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pekala, bir bakalım. Ölmek istiyorum, çünkü hayat benim için... Şu haliyle...Pek de yaşamaya değer değil. Böyle bir hayatın yaşamaya değer olmadığını söylemek, diğer felçlileri gücendirecekse de, bunu anlarım. Ama kimseyi yargılamam. Ben kimim ki o yaşamak isteyen insanları yargılayayım? Dolayısıyla, beni ve ölmem için bana yardım edecek olan kişiyi de yargılamamanızı istiyorum.

Ölüm daima vardı ve daima da olacak.

Sonunda hepimiz onu bulacağız.
Hepimiz. O bizim bir parçamız.

Ölmek istediğimi söylememe neden bu kadar şaşırıyorlar? Bu sanki bulaşıcıymış gibi...

Avukat bayan: Sonunda mahkemeye gidersek, size sakatlığınıza karşı neden başka alternatifler aramadığınızı soracaklardır. Neden tekerlekli sandalyeyi reddediyorsunuz?

Ramon: Tekerlekli sandalyeyi kabul etmek, özgürlüğümün kırıntılarını kabul etmeye benzeyecektir. Bakın, şurada oturuyorsunuz, 2 metreden yakınımda...2 metre dediğiniz nedir ki? Bir insan için hiç de önemli sayılamayacak bir mesafe. Pekala, benim içinse, size ulaşmak ve dokunabilmek için gerekli olan o iki metre, olanaksız bir seyahat...

Bir hayal... Bir rüya...

İşte bu yüzden ölmek istiyorum.
Başa dön
zahmin
KARAKUTU YAZARI

MesajTarih: Pts Mar 22, 2010 11:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Film gerçekten de çok güzel. "Negra Sombra" parçası da...
Başa dön
Mesajları göster:    Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Karakutu Forum Ana Sayfası -> Yabancı Filmler Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forum Cevaplar Tarih
Yeni mesaj yok DENİZ YUSUF İNAN wayoflife Güncel Olaylar-insanlar 3 Prş May 06, 2010 1:12 am
Yeni mesaj yok funny how fallin’ feels like flyin’ f... Beau Sinema Sanatı 0 Pts Mar 22, 2010 7:07 pm
Yeni mesaj yok TANKLAR "BALYOZ"A ÇARPTI AhmetAY Kişisel 0 Prş Oca 28, 2010 11:34 pm
Yeni mesaj yok Dostlar Tiyatrosu/"Marx Soho'da&... Beau Oyunlar 1 Pzr Ekm 11, 2009 2:58 pm
Yeni mesaj yok GÜLER ZERE ÖLÜRSE TÜRKİYE EKSİK KALIR... f Kişisel 4 Çrş Ekm 07, 2009 9:41 pm

Karakutu.com - Karakutu.tv - Karakutu.org - Karasozluk.com - my

Karakutu.com Sitemap RSS - Sadece Başlıklar RSS - ÖzetliAdd to Google

PHP-Nuke